Den ultimative guide til at gøre middagsluren til en total katastrofe for din tumling

 

Velkommen til den ultimative guide til middagslur for din tumling. Hvis du leder efter praktiske råd om, hvordan du sikrer, at dit barn får kvalitetssøvn, så er du kommet til det forkerte sted. I stedet er vi her for at give dig alle de tips og tricks, du har brug for, for at sikre dig, at ingen i dit hjem nogensinde får noget søvn. Fra latterlige rutiner til sjove påfund, så har vi dækket dig ind.

Hvorfor middagslure er overvurderet

Middagsluren er den tid på dagen som din guldklump har til at hvile og genoplade batterierne. Men hvem har brug for hvile, når man kan have kaos og udmattelse? Her er nogle grunde til, at middagsluren er totalt overvurderet:

 • Det går ud over din egen fritid. Når dit barn sover, er det tid, som du kunne bruge på mere vigtige ting, som at binge-watche din yndlingsserie eller scrolle gennem sociale medier. Den slags skal jo vedligeholdes!
 • Det skaber urealistiske forventninger. Hvis dit barn bliver vant til at sove til middag hver dag, vil de forvente, at det fortsætter. Hvad sker der, når du er ude, og der ikke er middagslure i sigte? Meltdowns, det er hvad der rykker.
 • Det er et avlssted for monstre. Lad os indse det, alle forældre ved, at monstre gemmer sig i skyggerne under middagsluren. Hvem har lyst til at håndtere den slags?!

 

Sådan ødelægger du din tumlings søvnplan

Hvis du vil ødelægge enhver form for en søvnplan for dit lille barn, så er her nogle tips til at komme i gang:

 1. Hold støjniveauet oppe. Sørg for at holde støjniveauet så højt som overhovedet muligt under din tumlings middagslur. Støvsug, vask tøj eller hold en retroagtig diskofest med dine venner. Jo højere, desto bedre! Din tumling vil ikke være i stand til at sove igennem al den støj, og du hygger dig samtidig.
 2. Glem alt om rutine. Hvem har brug for en konsekvent søvnrutine? Bland kortene, rusk op i tingene ved at lægge din tumling ned til lur på forskellige tidspunkter. Hver. Dag!  Sådan holder du dem på dupperne, og de ved aldrig hvornår de kan forvente luren.
 3. Undgå komfort. Komfort er for babyer, ikke for tumlinge! I stedet for at give dit barn et hyggeligt tæppe eller en blød bamse, så giv dem en pose med sten eller en kaktus. Sådan bliver de mere hårdføre. 
 4. Hold lyset tændt. Hvorfor besvære sig med et mørkt og stille rum? Hold lyset tændt og TV'et højt under middagsluren. Din tumling bliver (over)stimuleret, og de vil ikke engang tænke på at sove.
 5. Sørg for masser af snacks. Snacks er nøglen til at holde din tumling vågen. Giv dem en evig strøm af cookies, slik og sodavand, og de vil være for være overgearede til at tænke på at sove.

               meme a en baby som kigger

Fordelene ved ingen middagslur

Nu hvor du har ødelagt din tumlings middagslur med succes, er det tid til at høste fordelene. Dem er der naturligvis masser af:

 • Dit barn vil være mere selvstændigt. Uden middagslurens tunge slæb vil dit barn lære at stole på sig selv, og formentlig blive mere resiliente. Resultatet er naturligvis at de er mindre afhængige af dig for deres grundlæggende behov.
 • Du vil have mere tid til dig selv. Uden en middagslur til at afbryde din dag, vil du have mere tid til dine egne hobbyer og interesser. Du kan endelig indhente den Netflix-serie, du har haft til hensigt at se eller tage en ny hobby som makramé eller kurvefletning.
 • Dit barn vil have en bedre humoristisk sans. At berøve dit barn for søvn har videnskabeligt bevist at øge deres humoristiske sans. Med deres nyfundne træthed og udmattelse vil alt virke sjovt for dem. Du vil have en lille komiker omkring dig på ingen tid.
 • Uden eftermiddagsluren behøver du ikke at bruge penge på spøjse sovehjælpemidler, dyre meditationsguides eller slyngevugger. Bare skru op for lydstyrken på tv'et og lad din trætte tumling falde i søvn af udmattelse
 • Dit barn bliver mere eventyrlystent. Mangel på søvn kan få dit barn til at være mere impulsivt og eventyrlystent. De vil være mere tilbøjelige til at tage risici og prøve nye ting, hvilket kan føre til spændende oplevelser. Hvem har brug for sikkerhed og forsigtighed alligevel?

Ofte stillede spørgsmål

 • Spørgsmål: Vil mit barn ikke være træt og gnaven hele tiden uden lur?

Svar: Ja, men tænk på alle fordelene! Og lidt gnavenhed styrker karakteren.

 • Spørgsmål: Hvad hvis jeg faktisk vil have, at mit barn skal have lur?

 Svar: Undskyld, men denne guide er ikke for dig. Søg hjælp andre steder.

 • Spørgsmål: Er denne guide ikke lidt grusom og latterlig?

Svar: Selvfølgelig er den det! Det er pointen. Denne guide skal ikke tages alvorligt, og vi støtter ikke at fratage dit barn søvn.

For at slå en krølle på halen, så er fordelene ved at eliminere middagsluren for dit barn talrige og indiskutable. Fra øget selvstændighed til mere tid til dig selv, er der ingen grund til at fortsætte med en så meningsløs og besværlig daglig rutine. Så smid tidsplanen ud, skru op for støjen, og sig farvel til lur tid for evigt. Dit barn vil takke dig ... på et tidspunkt.